Gala koncert i prijem u Narodnom pozorištu povodom obilježavanja Dana Evrope i 20. godišnjice najvećeg proširenja EU

Povodom proslave Dana Evrope 2024 i 20. godišnjice najvećeg proširenja Evropske unije, upriličili smo Gala koncert u Narodnom pozorištu Sarajevo.25. april, Sarajevo

Povodom proslave Dana Evrope 2024 i 20. godišnjice najvećeg proširenja Evropske unije, upriličili smo Gala koncert u Narodnom pozorištu Sarajevo, tokom kojeg je izvedena Betovenova 9. simfonija.
Ova zaista posebna izvedba osvojila je publiku kako u pozorištu tako i na trgu Susan Sontag. Nastupili su orkestar Sarajevske filharmonije, hor Opere Narodnog pozorišta, Rocio Faus (sopran iz Španije), Magdalena Pluta (mezzosopran iz Poljske), Amir Saračević (tenor iz BiH), Daniel Čapkovič (bariton iz Slovačke) te mješoviti hor Camerata Slovenica. Dirigent koncert, Jan Caeyers, belgijski muzikolog i dirigent, jedan je od najvećih stručnjaka za Betovenu u Evropi.
Ovaj jedinstveni događaj realizovan je u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Belgije, u okviru belgijskog predsjedavanja Vijeća Evropske unije te ambasadama Češke, Mađarske, Poljske, Slovenije i Slovačke i Španije.
#EvropaZaKulturu #DanEvrope #EUzaBiH :flag-eu: :flag-ba: #EU2024BE