Decembar uz Europe House!

Tokom decembra, kroz #EUZaTvojaPrava, nastavili smo napore podizanja svijesti o kampanji 16 dana borbe protiv rodno zasnovanog nasilja. Izložba Između četiri zida dopunjena je sa posjetama brojnih ...

Tokom decembra, kroz #EUZaTvojaPrava, nastavili smo napore podizanja svijesti o kampanji 16 dana borbe protiv rodno zasnovanog nasilja. Izložba Između četiri zida dopunjena je sa posjetama brojnih škola, udruženja i pojedinaca kao i Direktorice Evropske službe za vanjsko poslovanje gđe Angeline Eichhorst tokom njene posjete Sarajevu. U prostorijama Europe House, kao i širom zemlje, nastavili smo razgovore o rodno zasnovanom nasilju u saradnji sa brojnim školama. U saradnji sa Goethe Institutom i ambasadom Španije organizovali smo i prikazivanje edukativnog dokumentarca Sedam zima u Teheranu. 

Ističući značaj kulture #EUZaKulturu i kroz saradnju saradnju sa Ambasadom Španije u Bosni i Hercegovini organizovali smo prikazivanje filmova u Sarajevu i Banjaluci kao i izložbu istaknutog španskog umjetnika Raula Urbine u Banjaluci. U saradnji sa JU Biblioteka Sarajevo otvorili smo Europe House biblioteku javnosti. U okviru Europe House Presents koncepta, za kraj godine, otvorili smo izložbu djela renomiranog Safeta Zeca. Izložbu su posjetili brojni građani, kao i obrazovne institucije širom Sarajeva. 

Istakli smo značaj naših aktivnosti kroz #NašaPlanetaNašaBudućnost objavom tri izdanja Ekopedije i obilježili Međunarodni dan planina kao i korisne održive savjete o brizi o kućnim ljubimcima te održivom rekreativnom vježbanju. Također smo objavili i jedno izdanje E2U video serijala za Međunarodni dan planina i istakli prirodno naslijeđe Bosne i Hercegovine

U okviru video serijala #E2yoUth objavili smo intervju sa inspirativnom mladom povratnicom Ajlanom Sofić.

Zadovoljstvo nam je istaći da od otvaranja vrata Europe House javnosti organizovano 58 događaja te nas je posjetilo skoro 8000 građana!

Hvala vam što ste bili uz nas i ovog decembra! Radujemo se nastavku druženja i novim aktivnostima  u narednom periodu!